במידה והגעתם למאמר שלנו, סביר להניח שאתם או הקרובים לכם מתעניינים בהתקנה של שתלים דנטליים. מדובר בהליך חדשני ומתקדם שמצליח לשפר את איכות חייהם של ישראלים רבים מדי שנה, עם שתלים חדשניים המתאימים לכל מטופל ומטופלת. ממש כאן למטה תוכלו לקבל את כל המידע שחשוב לדעת בנוגע לשתלים דנטליים.
אז מה הם שתלים דנטליים?
שתלים דנטליים הם למעשה בורג קטן שמחליף את שורש השן החסרה או השורש הפגום. על גבי השתל, ניתן להתקין את השן החלופית שמעניקה הן מראה אסתטי יותר והן מאפשרת למטופלים להנות מסט שיניים תקין. מרבית השתלים הדנטליים שעושים בהם שימוש בישראל עשויים טיטניום ברמה גבוהה מאוד.
מי יזדקק לשתלים דנטליים?
במרבית המקרים, אנשים אשר זקוקים לשתלים דנטליים הם אנשים אשר שורש השן שלהם ספג פגיעה משמעותית ואינו מצליח לתפקד בצורה טובה. כך נוכל לראות שתלים דנטליים אצל אנשים ששורש השן נפגע בעקבות תאונה, בעקבות דלקות חריפות או מצבים בריאותיים כאלו ואחרים.
מהם היתרונות של השתלים הדנטליים?
לשתלים דנטליים יש מגוון רחב של יתרונות, אך אחד היתרונות הגדולים שלהם הוא ההתמזגות של המתכת בחלל הפה ללא הפרעה. הבחירה של מומחי השיניים בטיטניום היא לא מקרית, והיא נעשתה משום שמדובר בסוג מתכת שמסוגלת להתמזג עם העצמות הקיימות בשן, מה שמאיץ את תהליך ההחלמה ומבטיח חלל פה בריא וחזק יותר.
בנוסף, השימוש בשתלים דנטליים לא יכול להוביל לפגיעה בשיניים סמוכות, כמו שעלול לקרות עם כתרים או שיניים תותבות. יתרה מזאת, השתלים אינם מגבילים את המטופל בשום צורה ומאפשרים לו לחזור לשגרת חייו המלאה.
האם כל השתלים הדנטליים זהים זה לזה?
לא, וכך גם תהליך ההתקנה. רופאי השיניים יודעים כיצד להתאים את סוגי השתלים ואת סוג הניתוח למטופל שעומד בפניהם, כך שהוא יוכל להנות מהשיניים הטובות ביותר במינימום כאבים וסיבוכים. כיום, יש כחמש דרכים שונות לבצע השתלת שתלים דנטליים, ואנחנו ממליצים אתכם לשאול את הרופא המטפל שלכם בנוגע אליהן. סוג השתלים בהם ישתמש הרופא וסוג הניתוח ייקבע לפי מבנה הלסת של המטופל, מצבו הבריאותי, מיקום השתל בחלל הפה, האם מדובר בשתל יחיד ועוד.
כיצד מתקינים את השתלים הדנטליים?
התקנה של שתלים דנטליים נעשית באמצעות ניתוח שיכול להתבצע אך ורק על ידי רופא מומחה. לאחר ההרדמה (ניתן לבצע את ההליך בהרדמה כללית או מקומית בהתאם למאפייני המטופל), תבוצע קדיחה קטנה בחלל הפה שתאפשר לשתל להיכנס בצורה חלקה. לאחר מכן, הרופא המנתח יכניס את השתל למקומו ויוודא שהוא יכול להתאחות עם העצם בצורה טובה וחלקה.
האם יכולים להיות סיבוכים בזמן התקנת שתלים דנטליים?
כמו כל הליך רפואי, גם בזמן התקנת שתלים דנטליים יכולים לצוץ לא מעט סיבוכים, אם כי סיכוייהם קטנים כל עוד ההליך מתבצע על ידי רופא מומחה שעושה שימוש בכלים החדשניים ביותר בשוק. במספר קטן מאוד מהמקרים, מטופלים יכולים לסבול מדלקת בחניכיים, נזק לעצבי הלסת, כאבים, נזק לכלי הדם, נפיחות באזור הניתוח ועוד.
כמה זמן השתלים החדשים יחזיקו בחלל הפה?
באופן עקרוני, ישנם אנשים אשר עוברים חיים שלמים עם שתלים דנטליים בתוך חלל הפה שלהם. רופאים רבים מעניקים לשתלים הדנטליים שהם מתקינים אחריות רחבה במיוחד שנפרשת גם על פני עשרות שנים, וזאת בזכות העמידות הגדולה של השתלים. כל עוד מקפידים לשמור על בריאות השן החדשה ועל חלל הפה כולו – השתלים הדנטליים יוכלו ללוות אתכם במשך שארית חייכם.